Un fost deţinut politic din Mureș a povestit: „După o lună de foame, îmi miroseam bocancii ca să aleg de unde să încep să-i rod“.

Un fost deţinut politic din Mureș a povestit: „După o lună de foame, îmi miroseam bocancii ca să aleg de unde să încep să-i rod“. La 97 de ani, fostul deţinut politic Ioan Nicolae Dumitru are o poveste demnă de un roman. A luptat în al Doilea Război Mondial, a fost, în mai 1947, unul dintre organizatorii primei revolte anticomuniste la închisoarea de la Piteşti, a fost închis patru ani la teribila închisoare Aiud pentru organizarea revoltei, iar timp de şase ani a colaborat cu Europa Liberă. Va fi invitatul organizatorilor evenimentelor din Mureș, alături de care va fi vizionat documentarul nostru!

“Buna ziua, Stimata Doamna Moise,
Urmare a convorbirii noastre telefonice, vă transmit prin prezentul mail confirmarea faptului că filmul ~Pe eroi să nu îi căutați în mormânt~ urmeaza sa fie prezentat prin grija CJ Mures, in conditiile discutate telefonic, cu ocazia evenimentului dedicat Zilei Eroilor, precum si in cadrul evenimentelor dedicate de CJ Mures Centenarului si ale celor in cadrul carora vom considera ca se preteaza prezentarea acestuia.

Felicitari pentru initiativa si totodata multumiri !
Tinem legatura! Deja unii colegi au dat like paginii de facebook Romania Centenara !

Cu stima,
Simona Cioban- consilier
Directia Dezvoltare Regionala, Implementare Proiecte
Consiliul Judetean Mures”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *