Mulțumim Preotului Vasile Liviu Mihăilă din Fălticeni, inițiator al multor proiecte culturale în zonă și al CARAVANEI “UNIRE PRIN CULTURĂ”!

“Stimată doamnă Camelia Moise,
La Fălticeni de ziua Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos și a Eroilor Neamului nostru Românesc am avut bucuria sufletească de a prezenta filmul “Pe eroi să nu-i căutați în mormânt, ci în inima voastră” de 4 ori: la ora 13, simultan, la cele trei colegii din oraș: C.N. “Nicu Gane”, Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” și Colegiul “Vasile Lovinescu”; iar la ora 17, la Sala “Draga Olteanu Matei”, avându-l ca invitat de onoare pe maestrul Radu Bercea, un mare artist plastic bucovinean (peste 200 de expoziții în țară și străinătate) care a fost în perioada comunistă deținut politic timp de 5 ani.
Această frumoasă întâlnire de suflet sperăm să o repetăm în anul acesta și în alte localități din județul Suceava, pentru că dorim să o includem în programul nostru denumit Caravana “UNIRE PRIN CULTURĂ” și care se desfășoară după următorul program:

CARAVANA “UNIRE PRIN CULTURĂ” (27 martie 2018 – 24 ianuarie 2019), în 10 orașe: Fălticeni, Suceava, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului, Siret, Dolhasca, Chișinău și Cernăuți.
Alte localități din județul Suceava: Putna, Sucevița, Voroneț, Mălini, Slatina, Probota, Râșca, Dragomirna, Pătrăuți, Arbore etc.

PROIECTUL CUPRINDE:

· 100 de filme românești

· 10 filme documentare

· 10 spectacole de teatru

· 10 expoziții artistice

· 10 simpozioane tematice

· 10 întâlniri cu personalități marcante ale culturii române

· 10 lansări de carte

· 10 concursuri de poezie

· 10 concursuri de cunoștințe de istorie a românilor

· 10 excursii culturale

· 10 spectacole de muzică (folk, rock, populară, corală ș.a.)

· 10 concursuri inspirate din desfășurarea proiectului

· O excursie cu 100 de tineri suceveni la Alba Iulia pe 1 decembrie 2018

· O Gală de excelență la Suceava (15 decembrie 2018)

Un album al proiectului “Unire prin cultură” (24 ianuarie 2019).
Sperăm să ne onorați cu prezența la câteva dintre activitățile noastre din acest an atât de important pentru noi toți.
Vă mulțumim din suflet pentru darul pe care ni l-ați făcut și vă răspundem cu pilduitoarele cuvinte ale Mântuitorului: “Mai fericit este a da, decât a lua”.
Cu prețuire și prietenie,
Pr. Vasile Liviu Mihăilă de la Fălticeni

P. S.
La încheierea întâlnirii de suflet, în Fălticeni a apărut curcubeul (în fotografia atașată), ca semn al iubirii lui Dumnezeu față de poporul român.

DOAMNE IISUSE HRISTOASE ȘI SFÂNTĂ FECIOARĂ MARIA BINECUVÂNTAȚI POPORUL ROMÂN!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *