“Cum a fost, ati avut vreun moment în care ați deznădăjduit?  Nu, pentru că luptam pentru România!”

Mulțumim oamenilor care au vrut ca ieri lucrurile să se petreacă astfel, in Tecuci! Multumim doamnă Veronica Onica!

“Evenimentul “Pe eroi sa nu ii cautati in mormant”, ideea EXCEPTIONALA a d.nei Camelia Moise, in fata careia ma inclin cu respect si mii de multumiri, s-a desfasurat la Tecuci in doua zile. 
Ieri, 16.05.2018, la Muzeul de Istorie “Teodor Cincu”, 50 de elevi ai Liceului Tehnologic Elena Caragiani, impreuna cu o parte din profesorii lor, au participat la o intalnire de suflet cu 3 martori si luptatori in cel de-al doilea Razboi Mondial. Emotionati, senini, mandri de faptele lor, mai putin multumiti de faptul ca sunt “uitati” – un crud adevar care doare de ambele parti – coloneii Brahnea Petre, Arhip Gheorghe si Lipsa Mircea, ne-au vorbit despre un sentiment, pe care incercam sa il redobandim : PATRIOTISMUL! Au recitat, au cantat, au raspuns intrebarilor noastre, au “fost” pe front, ne-au vorbit despre ei, despre familiile lor si despre VIITOR! Au “plans” pe cei plecati departe, pentru a-si face un rost! Ne-au indemnat sa avem pretentii, sa ne punem conducatorii la munca si sa muncim alaturi de ei, sa intrebam, sa “dam peste ei”…pentru ca “lupta lor” si a celor care au “hranit” pamantul cu sange, sa nu fi fost in zadar! 
Eu, m-am simtit mica…mica…mica si MANDRA, in fata a trei titani, aproape de-o varsta cu tara, de o simplitate ce ne-a incomodat in modernismul nostru! 
Intrebati : “Cum a fost, ati avut vreun moment in care ati deznadajduit?”, raspunsul a fost un taios NU, pentru ca luptam pentru ROMANIA! 
In sala principala a Muzeului am trait o farama din istoria unei ROMANII MARI…MARI CAT JERTFA INAINTASILOR NOSTRI! 
Protoeria Tecuci, prin parintele Balan, ne-a intarit credinta ca NIMIC NU SE POATE FARA DUMNEZEU! 
Am continuat, pe 17.05.2018, prin vizionarea filmului, cu alti elevi si alti colegi, la ATENEU…Ateneul Tecuci, unde un om exceptional, d.l Pelin Eugen ne-a gazduit! 
Emotii…emotii…emotii si un zbucium de idei, pe care voi incerca sa le materializez PENTRU STRABUNICII, BUNICII, CONCETATENII MEI, PENTRU ROMANII CARE NE-AU LASAT MOSTENIRE UN NEAM SI O TARA! 
Ma inclin si Te rog DOAMNE OCROTESTE-I PE ROMANI!
(Prof. Veronica ONICA)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *