Comunicat de presă

Comunitatea România Centenară vă invită să participați de Ziua Eroilor, în 17 mai 2018, la evenimentele sincron organizate în peste 162 de comunități din România și Republica Moldova pentru omagierea eroilor veterani și a foștilor deținuți politic care au contribuit prin sacrificiul lor la crearea și menținerea în viață a României pentru noi.
În acest an aniversar, comunitatea România Centenară s-a coagulat prin implicarea benevolă și plină de dăruire a oamenilor care au dorit să contribuie direct la perpetuarea memoriei vii din conștiința neamului românesc prin efort personal.

Evenimentele sunt susținute prin resursele locale proprii ale organizatorilor, prin proiectarea și vizionarea publică a unui film documentar realizat de regizorul Camelia Moise „Pe eroi să nu-i căutați în mormânt!” pe tema celor o sută de ani de Românie, prin lentila comunității mici și mari. Toate cele 162 de evenimente vor beneficia de prezența eroilor veterani și foști deținuți politic, care, astfel, vor primi măcar parte din gratitudinea și recunoașterea cuvenită pentru darul lor de viață, din partea comunității în care trăiesc.

Fiecare om care a reverberat la această idee și a decis să se implice, a contribuit cu câte un gând, cu câte o emoție și o idee, crescând astfel lucrarea comună pentru un țel frumos. Școli, licee, universități, biblioteci, muzee, teatre, primării și consilii județene, prin oamenii care le reprezintă, vor da viață acestor contribuții simultan joi, 17 mai 2018, zi dedicată Eroilor.
Camelia Moise și echipa inițiatoare vor fi prezenți joi, 17 mai 2018, începând cu orele 12:00, în sala Victor Ion Popa din incinta Muzeului Satului Dimitrie Gusti, aflat în Șoseaua Kiseleff, nr. 30.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *