“Atunci când justiția nu reușește să fie o formă de memorie, memoria singură poate fi o formă de justiție” – Ana Blandiana

Proiectul conține, în acest moment, 144 de comunități care vibrează la gestul de onoare pe care îl datorăm unor oameni care au fost gata să moară în numele unei idei. Ultima alta noua, Consiliul Județean Vaslui!

“Buna ziua,
Va trimit acest mesaj in urma adresei trimise la CJ Vaslui si o discutie telefonica in legatura cu propunerea Dvs. Filmul despre care se considera ca este o superba fapta de roman, in anul Centenarului, dedicat celor care au asigurat prin jertfa lor dainuire si sporirea neamului românesc Lauda noastra pentru
gestul Dvs.
Va trimiteti aceste ginduri sincer ca un fiu al unui taran care traversat razboiul cu bine si un povestit grozaviile intimpinate Cu discretie, asa cum ati sesizat si Dvs., si-a exprimat durerea tacuta fata de nedreapta uitare ce sa asternut asupra lor.
Noi am organizat la Vaslui fiecare data, la nivel de CJ, omagierea eroilor, victimelor regimului totalitar si a veteranilor de razboi. Un exemplu inedit, anul trecut, am vizitat 10 sotii (vaduve) de veterani de razboi in diferite colturi ale judetului, pe care să-i felicităm, să-i spunem și să-i intimăm cite o placheta aniversara.Acum erau doamne în vârstă de cel puțin 100 de ani.
Cu bucuria in suflet fapta Dvs. nu este singulara,
asteptam conditiile de utilizare a filmului, celelate materiale in vederea utilizrii lor, de Inaltare.
Cu respectul cuvenit,
D-nei Camelia Moise, nepoata lui Gheorghe Moise, erou in cel de-al doilea Razboi Mondial
Mariciuc Vasile, vicepresedinte al CJVaslui ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *